Boek

Ondernemend Buitenleven

Het boek Ondernemend Buitenleven helpt je als je echt aan de slag gaat met jouw gedeelde multifunctionele erf. Met het boek in de hand, heb je voldoende handvatten voor het maken van jouw eigen plan: voor uitbreiding, of voor de start.

DSC09020 (2)Realiseer jouw droom door samenwerken

Het boek beschrijft een stappenplan voor de pionier, die samen met anderen wil buiten leven én daarbij maatschappelijke meerwaarde wil creëren. In 7 stappen vertaalt de pionier zijn/haar wens naar een kansrijk collectief. In dit boek lees je:

  • Concrete voorbeelden van werk-woonlocaties.
  • Verschillende visies op de huidige transitie in de samenleving.
  • Alles wat de pionier moet weten over het platteland om zich sociaal en economisch te kunnen verbinden.

Gedurende het voorbereidingsproces ontstaat een waardevol netwerk van samenwerkingspartners, prosumers, ambassadeurs, die de pionier helpen om het plan tot uitvoering te brengen.

Het stappenplan PIONIER is ook geschikt als leidraad voor plattelandscoaches e.a. die duurzame initiatiefnemers in het buitengebied begeleiden. Bijscholing voor het aanleren van deze integrerende methode op aanvraag.

Wat anderen zeggen

Samen Gert Jan Jansenkun je meer, en ken jezelf!

Gert Jan Jansen 16 juni 2015 op Bol.com
Auteur “Kleinschaligheid als alternatief” & directeur Hof van Twello 

“Ondernemend Buitenleven is een goed gestructureerd boek met een brede kijk op het buitenleven en het (gaan) ondernemen in het buitenleven. Vanuit diverse en stuk voor stuk inspirerende voorbeelden kunnen beginners kiezen in welke richting ze zelf verder willen ontwikkelen. De voorbeelden kunnen daarbij van dienst zijn maar ook de stap voor stap benadering die Eline van de Veen in het boek ontvouwt. Je leert jezelf te zien in je persoonlijke en aangeleerde kwaliteiten, waardoor je je keuzes nog beter kunt onderbouwen en uitwerken. Centraal staat dat je niets alleen kunt, het inbedden van jouw initiatief niet alleen in het landschap maar ook in de lokale samenleving is cruciaal voor het welslagen van je plannen. Dit boek geeft je tal van handvaten om dat proces met succes aan te gaan.”

portret RonaldPrachtig boek vol handige tips!

Ronald van den Hoff 15 juni 2015 via Bol.com
Auteur Society 3.0 & 
president CDEF Holding BV

“Treffend, degelijk en begrijpelijk neergezet, praktisch, mooie handvatten en realistisch….goed leesbaar en tegelijkertijd nuchter zodat het boek een mooie handleiding is voor iedereen die iets in het buitenleven wil doen.”

Waarom dit boek

Veel mensen met kansrijke idealen voor het buitengebied weten niet hoe te beginnen. Dat is jammer want hun ideaal kan bijdragen aan duurzame ontwikkelingen. Dit boek geeft praktische hulp bij het opstellen van een uitvoerbaar plan door verbindingen te leggen met mens en omgeving. Vernieuwing begint klein en dichtbij onszelf. Met elkaar zullen we onze samenleving duurzaam en gezond maken. Met dit boek wil ik een bijdrage leveren aan de versnelling daarvan.

KNOP KOOP BOEK

Eline van de Veen, Zin in Buiten

Comments are closed.