Deel je droom in Sharingweek 2017

Wil jij een boerenerf delen?

change to english>>

18-25 juni is de Week van het Platteland. 4 – 11 juni 2017 is de week om de deeleconomie te vieren tijdens Global Sharingweek.Tot nu toe delen we auto’s gereedschap, maaltijden en kennis. Eline van de Veen stelt dat leegstaande boerderijen een nieuwe woon-werkbestemming kunnen krijgen.

Veel mensen zouden graag kleinschalig, duurzaam en collectief buiten wonen, werken en oud worden, maar weten niet hoe dat te realiseren. Ze roept iedereen op zijn droom voor een gedeelde boerderij kenbaar te maken, om zo krachten te bundelen. Op deze manier maken we de vraagkant zichtbaar voor de aanbieders en kunnen per regio nieuwe initiatiefgroepen ontstaan.

Leegstand als probleem

Er is een overvloed aan leegstaande boerderijen. Het is een snel groeiend probleem. In 2030 staat 15 miljoen vierkante meter agrarisch onroerend goed leeg. Dat is even groot als 2100 voetbalvelden. De verwachte leegstand van Nederlandse boerenerven overstijgt daarmee die van kantoren of winkels. Alterra-onderzoeker Edo Gies deed onderzoek (2014) naar vrijkomende agrarische bebouwing: “Om verpaupering van het landelijk gebied te voorkomen, is herbestemming van groot belang.”

Gedeeld erf als oplossing

Een gedeelde erf is een duurzame en sociale oplossing voor voormalige boerderijen. Nieuwe, actief betrokken mensen help en het platteland leefbaar te houden. De behoefte naar rust, duurzaam en sociaal wonen neemt snel toe. Een initiatiefnemer van Erfdelen bij Deventer ontving honderden reacties na een oproep voor enkele medebewoners.

Nu worstelen zowel gemeenten als initiatiefnemers nog met regelgeving om dit mogelijk te maken. Met de uitvoering van de nieuwe Omgevingswet ontstaat er waarschijnlijk meer ruimte voor initiatieven uit de samenleving. Op deze website vind je gratis tips om je plan uit te werken.

Global Sharing Week

Global Sharing Week is een jaarlijkse internationaal deelfeest. Via lokale evenementen ontdekken miljoenen mensen de deeleconomie. De echte deeleconomie is een sociaal-economische beweging die mensen en planeet voorop zet, door de toegang tot middelen en kennis te vergroten. Gemaakt door The People Who Share. Global Sharing Week benadrukt het belang van community, coöperatieve bedrijven, commons-based projecten en het opbouwen van een gezonde, duurzame samenleving op basis van delen. Sinds de oprichting in 2012 heeft het wereldwijd meer dan 100 miljoen mensen bereikt, met meer dan 220 geregistreerde evenementen in alle continenten.

Week van het Platteland

De Week van het Platteland wordt elk jaar in de derde week van juni georganiseerd door Stichting Vrienden van het Platteland in samenwerking met de landbouworganisaties, Biologica en Landbouw & Zorg. Het doel is dat burgers en boeren elkaar ontmoeten op het boerenerf en ervaren dat de toekomst van het platteland een gedeelde verantwoordelijkheid is. In de Week van het Platteland worden zo’n vierhonderd activiteiten georganiseerd. De week vormt een uitnodiging aan iedereen om opnieuw te ontdekken wat het platteland voor hem of haar betekent.

Deel jouw wensen voor je droomerf hier!

Deel je droom voor collectief buiten wonen onder de reacties: scrollen.  Zo kun jij partners vinden voor je plan. En kunnen beleidsmakers en aanbieders zien dat erf delen een serieuze oplossing is.

Subscribe
Abonneren op
guest
113 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Pieter Parmentier
7 jaren geleden

Naast kennis, kunde en spullen kun je ook een woonerf delen. En dat is precies wat we met ons erfdelen.nl willen doen. Er blijken honderden belangstellenden te zijn die dat ook wel willen. Daarom delen wij graag onze kennis en ervaring. Op 9 juni, in de Global Sharing Week, organiseren we een informatie bijeenkomst, voor geïnteresseerden die zich in Overijssel willen vestigen. Desgewenst volgen er later ook in andere delen van het land dergelijke samenkomsten.

Cathelijne
Cathelijne
7 jaren geleden

Zeker geïnteresseerd in erfdelen in de omgeving Utrecht! Van 8 tm 11 juni ben ik weg dus dan kan ik helaas geen informatieavond bezoeken.

BENjamin
BENjamin
3 jaren geleden
Reply to  Cathelijne

Nog steeds geïnteresseerd, Cathelijne.

Arundatti
7 jaren geleden

Beste Pieter, wat een geweldig initiatief! We zouden heel graag komen naar de informatie bijeenkomst op 9 juni. Ik wil samen met mijn partner, en een vriendin en partner en onze kinderen een boerenerf overnemen om daar duurzaam te leven. Daarnaast heb ik een paarden therapie praktijk voor kinderen en volwassenen met een beperking. Mijn man is landschapsarchitect en de vriendin van ons is coach en geeft meditaties.
We zouden heel graag langskomen om te praten en onze visie en wensen te bundelen.
Wil je laten weten hoe we ons kunnen opgeven voor de bijeenkomst?
Groet Arundatti van de Velde

Erica
Erica
7 jaren geleden
Reply to  Arundatti

Graag zou ik meedoen met het initiatief in erfdelen in de omgeving Utrecht.
Samen delen en samen doen!

Sanne
7 jaren geleden

Hoe kan ik meer informatie krijgen over jullie event op 9 juni? Waar is het precies in overijssel en op welke tijden? Alvast bedankt!

geralda de Grauw
geralda de Grauw
7 jaren geleden

Hallo,

ik wil graag komen, 1 persoon

groet Geralda

Rita
Rita
7 jaren geleden

Hoi Eline, wat een mooi initiatief hier. Ik wil al langer buiten wonen in een natuurrijke woning, bij voorkeur in midden nederland, hoeft niet per sé. Helaas red ik het niet meer om bij de info avond aanwezig te zijn. Ik ben Vital Life Coach (nu nog zonder praktijk) dat zal in de komende periode meer vorm krijgen. Het is fijn als ik een eigen woonruimte kan combineren met algemene ruimten waar je samen komt met elkaar en het eea samen kan doen en delen. Ik zou graag op de hoogte gehouden willen worden als het kan van de ontwikkelingen.… Lees verder »

Conny aan de Wiel
Conny aan de Wiel
7 jaren geleden

Hallo,
Ik kom vanavond (alleen).
Tot dan!

Inez
7 jaren geleden

Mijn wens op mijn 59-ste jaar een tiny house als deze: https://www.youtube.com/watch?v=lHjJd4tkvSU Dat kan toch overal! Wees mijn buur en ik doe mijn ding met djembés. O.a. deze twee http://www.djembebesesaka.nl

ina van den Burg
ina van den Burg
6 jaren geleden

Hallo Pieter ,..ik woon in overijsel en dit is precies waar ik naar op zoek ben. Maar ik lees dit nu pas, kan ik met jullie in contact komen ? en meedenken of plannen over mogelijkheiden. groet Ina van den Burg

Hans Kamerbeek
7 jaren geleden

Dit initiatief doet denken aan concepten als Knooperf en Eco-erf. Ter inspiratie een deel uit het boek Ondernemen met Natuur: http://grondbezit.nl/innovaties.html

Gerda
Gerda
7 jaren geleden

Naar buiten… ja graag! Samen kun je wel een boerderij betalen en een groot erf onderhouden. En idd: op welk punt in je leven begin je eraan? En met wie? En waar? Superidee om hiervoor een platform te beginnen.

Theo Teunissen
7 jaren geleden

Kijk op http://www.landvaneen.nl en Facebook Land van Een Wij hebben onze droom waargemaakt. Nu met zijn vijven. Binnenkort met zessen en straks nog meer.

Els Munns
Els Munns
7 jaren geleden

Wauw! Zou dit DOLGRAAG realiseren samen met anderen in de gemeente c.q. omgeving Breda. Ik ‘droom’ hier al langer van. Wat mij tegenhoud: dit kan ik naast het laten bouwen van een Tiny House (ook nog in een serieuze droomfase) NOOIT betalen….. Ik zou niet graag ergens alleen op een terrein staan. Ook niet in ‘een straat/wijk’ vol Tiny Houses overigens! Waar blijft het vrije gevoel dan! Onderdeel van mijn droom is ook bv een Tiny Ched, of een grotere Sharing Ched, neer te mogen zetten ivm bezit scootmobiel en elektrische fiets. Beiden ivm beperking. Een inpandige ruimte voor beiden… Lees verder »

Shannah
Shannah
7 jaren geleden
Reply to  Els Munns

Hoi Els !!
Ik zou ook graag in omgeving Roosendaal /Breda willen wonen, waarin Sharing een belangrijk begrip is… ik hoef niet persé in een Tiny House.
Ik hoop op meer geinteresseerden voor deze regio.
Als actief lid van Vereniging Ecodorp Brabant, heb ik een paar jaar geleden al wat ervaring opgedaan in het brainstormen en uitzoeken mbt Ecologisch leven/bouwen.
Wie weet kunnen we eens afspreken mbt een initiatief ?!

Angela Coulet
7 jaren geleden
Reply to  Els Munns

Hoi ik heb ook interesse in het upcycelen van een boerderij om in gemeenschap te delen in dier en natuur. Ik ben natuurvoedingskok.
Ik woon nu in Breda. Niet per se gebonden hieraan.
Hoe verbinden we met elkaar?

Ik heb voor Breda de groep ‘woongroep Breda’ opgericht en wil graag een plan uitwerken samen. Wellicht kunnen we samenkomen.

Veeremaan
Veeremaan
7 jaren geleden

Hoi! Deze zomer: pop-up ecodorp in de Achterhoek. INMIDDELS VOLGEBOEKT Wij zijn een jong gezin en hebben een kleinschalige ecologische boerderij gericht op zorg, met veel dieren, bloemen en planten. Sinds een tijd hebben we de droom om in de toekomst toe te werken naar een kleine ecodorp-gemeenschap. In eerste instantie in tijdelijke pop-up vorm, dus parttime hier kunnen zijn in een natuurlijke gemeenschap. De doelgroep waarmee we dit samen willen doen, zijn andere gezinnen. Houden jullie van kamperen, natuur, samen delen en sociale permacultuur, eco en lijkt het jullie leuk om mee te bouwen aan een kleine ecocommunity? We… Lees verder »

J Homan
J Homan
7 jaren geleden
Reply to  Veeremaan

Beste Veereman, Wij willen graag informatie hebben hierover. Ik ga je mailen.

Gerard Leussink
Gerard Leussink
7 jaren geleden
Reply to  Veeremaan

Hallo Veeremaan,

Begrijp ik het goed dat jullie opzoek zijn naar gezinnen ? Zou ik als alleenstaande ook welkom zijn ?

Vriendelijke Groet
Gerard.

Yvonne
Yvonne
7 jaren geleden

Hallo Eline, Je reactie op Els haar stukje is precies wat ik voor ogen heb! Ook ik wil graag gezamenlijk, groen en duurzaam wonen en het delen van een boerenerf lijkt me hier ideaal voor. Verder heb ik grotendeels dezelfde wensen en ideeën als Els en weet niet zo goed waar te beginnen om die droom werkelijkheid te maken. Wat het lastig maakt is dat ik niet goed weet waar ik wil wonen, het hoeft niet Brabant te zijn waar ik nu woon. Je oproep maakt mij erg enthousiast en ik deel mijn droom dan ook graag in het vertrouwen… Lees verder »

Danielle Houtekamer
Danielle Houtekamer
7 jaren geleden

Ik zou dit heel graag doen binnen de gemeente Wageningen! Ik ben gebonden aan die gemeente wat betreft bijstand en dergelijke dus ik ben weinig flexibel helaas qua locatie. Ik ken echter ook genoeg mensen hier die wel geinteresseerd zouden zijn. Het is alleen heel lastig om iets te vinden en om het op te zetten. Ik zou graag samenleven met anderen en de grond omzetten naar een samenvoorzienende voedselproductie. Ik heb een PDC (permaculture design certificate) behaald en heb de cursus tot permacultuur leraar gedaan. In juli ga ik nog 2 advanced cursussen doen in Italie. Ik zou graag… Lees verder »

Sid Rozeboom
Sid Rozeboom
7 jaren geleden

Een Tiny house van twee zeecontainers met een veranda ervoor en zonpanelen op dak is mijn grote droom. Ik woon nu in een veel te grote huurhuis voor huur nog duurder als koopwonen. Hypotheek kan ik niet meer krijgen als 55,000 en dan zie mijn bewindvoerster er nog maar van te overtuigen (ik sta al 20jaar onderbewindvoering omdat ik niet met papieren kan omgaan dus niet om schulden) Wat zal het toch een hoop schelen aan stookkosten ,schoonmaken en ga maar door, elke keer als ik in de stacaravan kom van vrienden denk ik: wat zou het toch fijn zijn… Lees verder »

J Homan
J Homan
7 jaren geleden

Gaaf zeg dit. Twee jaar geleden waren we met goede vrienden op zoek naar een boerderij voor dubbele bewoning om lekker te gaan genieten en zelf voorzienend te gaan leven weg uit de randstad. Helaas heeft hun dochter nu een ernstige ziekte en zijn we de zoektocht gestaakt. Ik zou graag een erf met hun delen zodat we weg kunnen uit de randstad. En zeker hun met een ziek kind. We willen onze kinderen lekker buiten laten opgroeien het liefst compleet zelfvoorzienend. Wie weet kan hier die droom mee uitkomen voor ons en zeker voor die vrienden van ons die… Lees verder »

J Homan
J Homan
7 jaren geleden

Beste Eline

Ik hoop eigenlijk via jullie site iets te vinden waar we wat aan hebben bijvoorbeeld een soort coöperatie. Of bijvoorbeeld een boerderij te vinden die we kunnen delen.
En dan een mooie zelfvoorzienende plek creeren.

J Homan
J Homan
7 jaren geleden

Beste Eline

De plannen zijn er, alleen de durf en natuurlijk die vrienden met een ziek kind (wat heel veel kosten mee brengt). Daarom: wie weet zie ik hier ergens een oplossing in meebouwen, wonen, werken, enz.

Veeremaan
Veeremaan
7 jaren geleden
Reply to  J Homan

Hoi Jeremy, misschien kunnen we iets voor elkaar betekenen. Stuur ons gerust een mailtje, veeremaan@xs4all.nl

Manon
Manon
7 jaren geleden

Beste Eline, Ik zit klem in mijn huidige huurwoning! Er is totaal geen doorstroming en ervaar al 7 jaar nachtelijke overlast van buren van een andere cultuur. Gebrek aan nachtrust en dit kan niet langer zo. Ik wil al heel lang weg! Maar dit lukt gewoonweg tot op heden niet. Het is bedroevend. Ik zoek een weg uit, een rustige plek waar ik normaal kan leven en met onderling respect voor evt naaste buren. Ik zoek al geruime tijd op woonboten of boerderijen waar een klein gedeelte verhuurd kan worden/ wordt. De grote vraag is wie mij hier spoedig mee… Lees verder »

Marian Hartelo
7 jaren geleden

Wij zoeken al enige tijd naar een geschikte locatie. Is zo makkelijk nog niet, blijkt. Maar: waar een wil is, is een weg! In dit geval leidt die naar een boerderij 😉
http://www.groeneijsselvallei.nl

Wendelin
Wendelin
7 jaren geleden

Lieve Mensen,
Ik zoek al geruime tijd naar een schuur of stal in de regio Zutphen waar ik een woon/werk atelier van kan maken, ik werk oa met textiel en recycled materiaal, heb vrij veel weefgetouwen, viltbenodigdheden, naaimachines, spinnenwielen, dus best een flinke ruimte nodig. Misschien vind ik hier gelijkgestemde mensen om dit te realiseren.
Hartelijke groet Wendelin

Marjan
Marjan
7 jaren geleden
Reply to  Wendelin

Jazeker Wendelin,

Ik zoek hetzelfde… ook in de groene omgeving van Zutphen. Misschien samen nog groter denken, zoeken en delen?
Had gister nog de overpeinzing: waarom wil ik zooo graag, en al zooo lang, buiten wonen?…..HET IS NORMAAL…. 🙂

Ook ik werk met textiel, vilt en schilder….liefst buiten! Heb als grote wens in een YURT te wonen en dat is te realiseren, alleen de plek nog.

Goedegroet, Marjan

Ria Simons
7 jaren geleden

We zijn in Tiel e.o. nu sinds anderhalf jaar bezig om vergunningen en grond te verkrijgen voor een groep enthousiaste aspirant Tiny House bewoners. Vergunningen; dat gaat wel lukken, grond…….duur en/of vervuild… Het schiet niet op. We willen zo graag met elkaar voor elkaar zorgen en voor, dieren mens en aarde. Gezamenlijke eco-projecten, een complementair gezondheidscentrum (denk aan klassieke homeopathie voor mens en dier, astrologie, tai chi, qui gong, meditatief tekenen en schilderen, lichaamsmassages, voedingslessen, lessen in- en over de natuur etc. Dit hebben we allemaal in onze groep van vijf potentiële huisjes)Wat zou het ge-wel-dig zijn wanneer we op… Lees verder »

Leo mulder
7 jaren geleden

Een woongroep met ruimte en natuur, het liefst met een atelier.
Ik neem mijn opgepimpte woonwagen mee en dat in de buurt van Arnhem en of Utrecht.
Laat me nog even dromen, klinkt geweldig.

Monica
Monica
7 jaren geleden

Dag Eline, Met meerdere mensen een boerderij delen en duurzaam wonen en werken, vind ik een prachtig initiatief. Ken je groepen in de omgeving van Apeldoorn, waar ik me bij zou kunnen aansluiten? Groeten, Monica

Fia
Fia
7 jaren geleden

Mooie initiatieven! Ik ben benieuwd of ik ook ergens tussen pas. Het Rode Kruis stopt met Landgoed hotel Valkenberg in Rheden. Het boerenerf ligt achter het hoofdgebouw. Gaan we daar de Ignite-Award mee winnen voor sociaal ondernemerschap met mijn (woon)droom? Mijn droom is een volledig stille woonplek voor personen die amper geluiden verdragen of wie zonder religieus of mindfull programma stil wil wonen. Lachen, vrolijkheid, muziek, samenzijn met erfdelers, vrienden en familie moet :-)) daar waar het gezamenlijk is afgesproken. Renovatie naar maximaal geluiddichte kleine woning met eigen kleine keuken en slaapkamer Isolatie van volledig natuurlijke materialen zoals stro, leem… Lees verder »

Linda
Linda
7 jaren geleden

Wat een fantastisch initiatief!
Ook in het noorden is er behoefte aan, gemeente Groningen en Drenthe.
Nog meer geïnteresseerde?

Marianne en Peter Lucardie
7 jaren geleden

Wij hebben het kortgeleden met elkaar over gehad om op de een of andere manier samen met anderen min of meer zelfvoorzienend, maar vooral samenwerkend en -delend te leven. Dat kan voor ons kleinschalig zijn, maar wij hebben wel een praktijk voor natuurgeneeskunde en energetische/informatie geneeskunde, die we er ook willen voortzetten gedurende een aantal dagen per week. Wij zijn nu al voor een groot deel zelfvoorzienend wat eten betreft met ruim 1,5 ha. grond waarop een moestuin van 400 vierk. meter, schapen en kippen en hoogstam fruitbomen. Misschien dat de gemeente er iets in ziet om mee te werken… Lees verder »

mischa
7 jaren geleden

Sinds een half jaar ben ik actief bezig met het creeeren van een kleine woon-werk gemeenschap gericht op beleven van de natuur en je natuur/ de innerlijke natuur. Een plek waar kleine natuurlijke woningen als een blokhut, yurt, tipi, stro-leem komen te staan. Een grote moestuin, een gemeenschappelijke ruimte en een aantal plekken waar mensen een tijdje kunnen verblijven. Mochten er mensen zijn die een plek / stuk land hebben waar ruimte is, of mensen die hier ook blij van worden: ik kom graag met jullie in contact! Zoiets zou naar mijn gevoel heel mooi bij een boerderij passen. Groetjes… Lees verder »

mischa
7 jaren geleden

Op dit moment zoek ik in Drenthe en rondom Zutphen. Maar DE plek mag zich tonen…en het kan best dat die elders in NL ligt 🙂

Veeremaan
Veeremaan
7 jaren geleden
Reply to  mischa

Stuur gerust een mail naar veeremaan@xs4all.nl. Wij hebben plek en zijn hier ook mee bezig.

Patricia
Patricia
7 jaren geleden
Reply to  mischa

Hoi Mischa,
Ik word blij van hoe je je visie en verlangen kort en helder verwoord, resoneert sterk. Beleven van je ‘Innerlijke natuur’ zie ik ook als een stuk bewustwording, de nooit-eindigende innerlijke verruiming en thuiskomen bij jezelf. Voor mij óók essentieel voor een gezamenlijk wonen project: vermogen te spiegelen en telkens weer de introspectie. Samen groeien en realiseren in de buiten- en de binnenwereld.
Ik woon momenteel in Utrecht, maar omgeving Zutphen of Nijmegen trekt me erg, hoewel voor mij ook elders prima zou kunnen zijn…
Ga onderaan nog even mijn droom delen 🙂

Veeremaan: ben geinteresseerd

Rita
Rita
7 jaren geleden
Reply to  mischa

Beste Mischa,

denk er al een tijdje over om in een natuurrijke omgeving te wonen,
minder prikkels en straling zijn een paar belangrijke beweegredenen,
ik vind het belangrijk om mijn eigen ruimte te hebben en daarnaast gemeenschappelijke ruimten waar je samen kan komen. is het mogelijk om met elkaar in contact te komen en meer te delen over het hoe en wat enz.?
hartelijke groeten,

Rita (Waimea) fb

Laura
7 jaren geleden

Wat mij echt fantastisch lijkt is om vanuit een boerderij te kunnen werken om mensen met eetstoornissen te mogen helpen op weg naar een leven zonder eetstoornis. Ik doe dit nu vanuit mijn eigen praktijk/ appartement als ervaringsdeskundige. Wat zou het fantastisch zijn om dit met anderen te kunnen delen en uitvoeren op een mooie locatie in Breda.

Inez
7 jaren geleden

Ik doe mee! Heb een vast inkomen van 1100 euro per maand en doorgaans meer

Jeltje
Jeltje
7 jaren geleden

Hoi Eline (en meelezers), weet iemand of er al initiatieven zijn in de zaanstreek? Of zijn er mensen die samen met mij de mogelijkheden willen onderzoeken? Groet, jeltje

Monique Anrochte
7 jaren geleden
Reply to  Jeltje

Hai Jeltje, ik woon ook in de zaanstreek en zoek net als jij ook initiatieven. Misschien samen maar eens zoeken. 🙂

Patricia Waijers
Patricia Waijers
7 jaren geleden

He Eline, Geweldig dat je dit doet! Mijn droom: buiten wonen in een gezamenlijke setting, wel met eigen ruimte. Samen creeren, samen delen, samen groeien. Deels zelfvoorzienend. Een voorbeeldfunctie vervullen, ruimte bieden voor groei en ontwikkeling. Voor mij een droom waarvan ik voel dat het tijd wordt om stappen te gaan zetten. Niet meer wachten tot…. Perfect zal ik nooit zijn, en gelukkig niemand 🙂 Mijn groene vingers inzetten voor een groter geheel, niet alleen mijn eigen tuin. Dans is mijn passie en ontwikkelingspad, misschien kan ook dat eens vorm krijgen op een mooie plek… Omgeving Zutphen/Nijmegen trekt, maar kan… Lees verder »

Patricia
Patricia
7 jaren geleden

Dank voor je reactie Eline, alleen ik zie dat ik je reactie (of een signaal dat je hebt gereageerd) niet in mijn inbox krijg. Daarvoor moet ik dus deze site blijven checken, ook mocht ik nog een reactie van anderen krijgen. Ook als ik op anderen reageer, krijgen zij daarvan geen signaal. Klopt dat? Dat is jammer! daardoor wordt best eea gemist denk ik…. Misschien een tip?

Marianne van der Westen-Plastra

Beste mensen, Ik ben Marianne en samen met mijn man Leo hebben wij 4 jaar geleden ons Woonerf Luscinia opgezet. Op ons Woonerf wonen en werken wij samen met mensen die een verstandelijke beperking of psychische problematiek hebben. Ook komen overdag mensen vanuit de omgeving naar ons toe om hier te werken. Ons erf is groot: 7 ha. Met daarop ons woonhuis, oude varkensstallen, een kantine, een camping en een groot gebied wat ligt te wachten op verdere ontwikkeling: natuur, recreatie, educatie…voedselbos. Ook hebben we in de afgelopen jaren een grote biologische moestuin opgezet, is er een prachtige bloemenpluktuin en… Lees verder »

Charlotte
7 jaren geleden

Ik ben altijd al wel kritisch geweest tegenover de maatschappij waarin wij leven, maar sinds de geboorte van mijn dochter enkele maanden geleden verlang ik steeds meer om daar ook wat mee te gaan doen. Als je er even over nadenkt is het echt absurd om te gaan werken om de zorg voor je kind te kunnen betalen, en hem/haar vervolgens met een flesje afgekolfde melk bij de opvang af te zetten. Ik verlang naar een gemeenschap waarin kinderen opgroeien in vrijheid, waarin ze leren van anderen en dicht staan bij de natuur. Ik verlang ernaar te leven op het… Lees verder »

Marion Poldervaart
Marion Poldervaart
7 jaren geleden

Hartstikke mooie initiatieven!
Ook ik wil graag buiten wonen, duurzaam leven, zelfvoorzienend zijn. Maar waar te beginnen en met wie?
Ik woon en Brabant in de omgeving van Eindhoven en zou graag ergens tussen Eindhoven en Den Bosch een erf willen delen.
Het e-book heb ik inmiddels gedownload en ga ik zeker lezen om ideeën op te doen!
Wie doet mee??

ingeborg
ingeborg
7 jaren geleden

Marion, ik zit net onder Eindhoven.
Zullen we eens verder sparren hierover…
Groetjes Ingeborg

Pi air
7 jaren geleden

Wij hebben al 3 jaar het idee om earthships te bouwen. Op dit moment leven we buiten het systeem en dat willen we graag zo houden. Om de earthships te bouwen is een beetje lef nodig en grond. Het juridische stukje daar hebben we een groot netwerk voor alsook de kennis om deze prachtige zelfvoorzienende woning te bouwen! Zoals gezegd is er wat lef nodig om deze onderneming op te starten om het systeem niet graag ziet dat mensen zelfvoorzienend worden. Daarom komt bij lef ook een juridisch stukje kijken. https://www.youtube.com/watch?v=Xj5NO32ahB0 De verpaupering en leegstand is een agenda, net zoals… Lees verder »

Roger Rutten
7 jaren geleden

Hallo allemaal Wij zoeken een property, veel tussenvormen bespreekbaar Wij zijn op zoek naar: Een property om op natuurlijke wijze paarden te houden (paddock paradise) met aanverwante activiteiten. Denk hierbij aan paardencoaching en -hulpverlening, B&B etc. Zoeken 4-6 hectare weide met stallen en woonhuis Op natuurlijke wijze houden van paarden (paddock paradise) Overdekte ruimte / rijbak Omgeving aansluitend aan de Veluwe: Ede Lunteren, Apeldoorn Hoe meer “in the middle of nowhere” des te beter Wij denken aan een boer zonder opvolging Of een boer die zijn property in stand wil houden Of een boer die op property wil blijven wonen… Lees verder »

Roger Rutten
7 jaren geleden

Hoi Eline,

Alle opties open. Ik denk dat het uitkomt op Huur of huur/koop:) Links en het midden dus.

yves
yves
7 jaren geleden

Hoi, Ik zoek een stukje grond te pachten om mijn eigen biologische gecertificeerde tuinderij te starten. Het gaat over 2-4 ha voor groenten en fruit die worden verkocht door korte ketens. We zoeken vooral iets west van A2, met geschikte grond, maar ik hoor graag van alle opties. Voor het bedrijf is toegang naar een schuur nodig. Woning ter plek zou ideaal zijn… !! We zijn een kleine sociale familie en evt. doen we graag mee in een (kleine)(intergenerationele) gemeenschap met andere families. We hebben te weinig vermogen om zelf een boerderij te kopen, dus we zoeken nu grond+schuur te… Lees verder »

Annet
Annet
6 jaren geleden

Ik zou heel graag een boerenerf delen. Natuurlijk zijn financiën vaak een obstakel, maar ik kan een boerderij die fantastisch is met veel mogelijkheden die nu te koop staat voor meer dan de helft betalen. Er zit een theaterruimte bij, een grote keuken met grote zaal en ook nog eens 4 appartementen.
Wie wil er mee doen? Ik ben een leuke vrouw van 57, die graag nog wat wil ondernemen en uit de Randstad weg wil. Qua werk kan ik sinds kort weer alle kanten op. Reacties graag naar watgoed@gmail.com

pim
pim
6 jaren geleden

Hallo allemaal,

Mooi initiatief om leegstaande boerderijen als sociale woningbouw te herbestemmen. Ik denk dat er tal cooperatieven zijn voor wie zo’n locatie ideaal is. Ik hoop dat de regelgeving snel versoepelt.

Vriendelijke groet,
Pim

http://www.aecuden.nl/

Lud
Lud
5 jaren geleden

Graag zou ik een erf delen in (midden- of zuid-)Groningen of (noord-)Drenthe. Met mensen die van stilte houden (geen muziek uit boxen). 400 euro p/mnd. Wie weet er een plek of een initiatief..? Groet van Lud.

erik boven
erik boven
5 jaren geleden

Wij,zijn een voedselcooperatie, en zoeken voor langere tijd een boerenerf.Zie http://www.hoevehoogland.nl
We verbouwen groenten (2000m2) melken geiten,houden dexterskoeien en doen werkzaamheden met deelnemers met een psychische beperking.
We doen dit nu al op een tijdelijke locatie en willen graag ons wat permanenter vestigen.
Zo in het gebied tussen Drachten en Kollum.

Nicoline Maes
Nicoline Maes
3 jaren geleden

Is dit nog actueel? Wij hebben interesse en horen graag meer.

Mieke Brouwer
Mieke Brouwer
3 jaren geleden

Wij 60 plus willen graag ons te grote huis verkopen en een woonboerderij delen met anderen om de kosten te delen en alles gelijkvloers te hebben. We zoeken in Wijchen e.o.

andre Schaap
andre Schaap
2 jaren geleden

Het lijkt ons een erg goed initiatief. Willen graag op de hoogte blijven. We zijn op zoek naar dergelijke mogelijkheden. Bij toeval komen wij op deze site. We zijn benieuwd naar de voortgang.

andre Schaap
andre Schaap
2 jaren geleden

Zijn er momenteel mogelijkheden in Overijsel? Mijn vrouw en ik willen graag onze oude dag in een rustige omgeving doorbrengen. Zo veel mogelijk zelfvoorzienend. Maar hoe kom je in contact met mensen die daar de mogelijkheid voor hebben en dit ook willen delen met anderen?

113
0
Would love your thoughts, please comment.x