Kwartier maken

Hoe kan je betrokkenheid blijven organiseren voor uitvoering in natuur en landschap in deze gekke tijd? Soms heb je een frisse blik en energie nodig om daarmee aan de slag te gaan.

Innovatie via projecten

Ik geloof in klein beginnen. Starten met experimenteren in een vrije ruimte binnen je organisatie. De simpelste vorm is een project.

Ik kan je helpen een vernieuwend project op te zetten voor landschap en natuur, dat je nieuwe fans en financiering kan opleveren. Ik doe dat samen met mensen uit je eigen organisatie, zodat we samen leren, innoveren en van binnenuit collega’s inspireren in anders denken en doen.

Samen experimenteren

Een mooi voorbeeld was de vraag van Stuurgroep Kromme Rijnlandschap om eetbare landschapselementen te ontwikkelen. We wisten in korte tijd praktische expertise en ondernemers te binden. Met mooie, speciaal ontwikkelde recepten met wilde planten, kunnen zij straks mooie producten verkopen. Toen de benodigde subsidie voor het project vertraging op liep, gingen de ondernemers gewoon door. De lockdown eind 2020 gaf ruimte in de horecakeuken en de eerste proeverijen zijn al achter de rug.  

De kracht van de groep

In 2007 hadden studenten landschapsontwerp richtlijnen voor me opgesteld voor alle verschillende type lanen in Langbroekerwetering. Er was geen geld voor onderhoud van lanen in de reguliere subsidieprogramma’s. Met een klein budget  brachten we grondeigenaren bij elkaar die lanen in beheer hebben en deze wilden herstellen volgens de richtlijnen.

Resultaat

Een jaar later hadden we samen 20 keer zoveel geïnvesteerd als mijn startbudget, dankzij een breed gedragen projectsubsidie en de eigen bijdrage van de grondeigenaren.

Expertise kwartier maken

Ik kan je helpen als kwartiermaker voor projecten voor natuur en landschapontwikkeling, ruimtelijke kwaliteit, plattelandsvernieuwing, participatie en samenwerken – met ondernemers en bewoners, terreinbeheerders en overheden.

Ik kan je zeker helpen met de opstartfase: mensen en organisaties binden en energie losmaken om tot uitvoering te komen – met alle neuzen dezelfde kant op.

summitgroep EV

We beginnen met de verkennen van de haalbaarheid van je initiatief. Zo ontdekken we meteen of onze samenwerking werkt. We gaan alleen verder als we allebei in het project geloven.  Zo neem je weinig risico.

En nu jij

Heb je al een projectidee, of ben je nog in de verkennende fase?
Ik kan je helpen met het opstarten van innovatieve projecten als kwartiermaker of klankbord. Denk aan:

 • een idee vertalen naar project met draagvlak en ruimtelijke kwaliteit
 • marktverkenning en/of haalbaarheidsonderzoek
 • uitvoeringstrategie

Juist in de beginfase van een project kan ik de meeste waarde bieden. Ik heb zicht op het hele werkveld in het buitengebied en maak creatief gebruik van mijn ervaring met landschapsontwerp, landschap- en natuurbeheer, programmamanagement, bottom up projecten in het buitengebied, marketing en communicatie. Je kunt rekenen op mijn persoonlijke betrokkenheid en creatieve aanpak. Lees meer op LI>>

Verder praten?

  Je naam

  *

  Je email (dan kunnen we je terug mailen)

  *

  Onderwerp

  Je bericht

  Neem de karakters over (anti-spam)

  captcha

  *) verplichte velden

  Comments are closed.