Erftransformatie

Je wilt een voormalige boerderij kopen voor één of meer nieuwe functies. Of je hebt al een geschikt erf gevonden. Je hebt prachtige plannen en wilt zo snel mogelijk aan de slag.

De omvorming van het terrein is minder eenvoudig dan je had gedacht. Je hebt een bestemmingsplanwijziging nodig, voordat je kunt beginnen met bouwen en inrichten. Ook is het belangrijk dat je de buren meeneemt in de plannen. Dat is onderdeel van de nieuwe Omgevingswet.

Stap voor stap

Al met al krijg je met verschillende ambtenaren en adviseurs te maken tijdens de planvorming. Iets dat je inhoudelijk en financieel goed in de hand wilt houden.

Ik kan je helpen met:

 • overzicht en regie tijdens de planvorming
 • landschap- en erfinrichting
 • je plan geliefd maken bij overheid en buren
 • keuze van aanverwante experts en de aansturing op inhoud en kosten
 • en onderdelen die je zelf wilt uitwerken

Erfconsulent en ambassadeur

In mijn ondersteuning ga ik uit van jouw maatschappelijk ideaal en laat ik die goed mogelijk uit de verf komen. Zo maakt jouw plan voor erftransformatie de omgeving mooier en vindt het gemakkelijk medestanders.

Dat doe ik als erfconsulent en landschapsontwerper in het ruimtelijke groenplan en als ambassadeur in gesprek met beslissers en belanghebbenden. Lees hier over mijn ervaring.

Transitie landelijk gebied

Met een herbestemming van een boerenerf, draag je bij aan de leefbaarheid van het landelijk gebied. Met de grote hoeveelheid vrijkomende agrarische gebouwen ligt verpaupering op de loer.
Dat is nog geen garantie voor medewerking voor je plan. Lang niet alle boerderijen zijn geschikt voor jouw idee voor erftransformatie. Het ruimtelijk beleid kan sterk verschillen per gemeente. Bevraag de gemeente van je keuze voordat je koopt.

Meer weten?

Lees de gratis checklist op deze pagina. Of stuur me direct een berichtje.

  Je naam

  *

  Je email (dan kunnen we je terug mailen)

  *

  Onderwerp

  Je bericht

  Neem de karakters over (anti-spam)

  captcha

  *) verplichte velden

  Comments are closed.