Subsidie voor duurzaam bedrijfsplan

UPDATE 26 april 2023: Deze regeling wordt weer opengesteld 1 september 2023.

Wil je je agrarisch bedrijf verduurzamen naar extensieve, natuur inclusieve, kringloop- of biologische landbouw, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of zie je er tegen op om je plan goed uit te werken? Het Rijk stelt subsidie beschikbaar om je te helpen met het maken van je duurzame bedrijfsplan. Je kan een GLB kennisvoucher bedrijfsplan of een GLB kennisvoucher advies over duurzame landbouw aanvragen gedurende een korte periode van openstelling. De honorering is in volgorde van binnenkomst en vaak binnen een paar dagen al vergeven.

Foto: kruidenrijk grasland, Walter Jaaltink

Bedrijfsplan voucher 

Met de kennis voucher bedrijfsplan duurzame landbouw kun je 80% van de kosten voor het opstellen van je bedrijfsplan ontvangen, met een maximum van 6.000 euro. Met het integrale bedrijfsplan maak je de omschakeling naar een meer duurzame bedrijfsvoering concreet en vergroot je de kans op financiering bij de uitvoering. Voor de meeste mensen is dit budget voldoende. Je hebt een jaar de tijd om het plan te maken. Onderschat niet dat een duurzaam bedrijfsplan maken ook echt tijd en inzet van jezelf en eventuele opvolger vraagt.

Advies voucher

Met het kennisvoucher advies duurzame landbouw, kun je 80% van de kosten voor het opstellen van je bedrijfsplan ontvangen, met een maximum van 1.500 euro. Je kunt advies vragen voor een aspect van een duurzame bedrijfsvoering. Mijn specialisatie is natuur inclusieve landbouw en agroforestry. Dit budget geeft je de mogelijkheid om je te oriënteren wat meer natuur zou kunnen betekenen op je bedrijf.

Is een kennisvoucher iets voor jou? 

Eerder hield ik een interactieve webinar: Is de SABE bedrijfsplan voucher iets voor mij? (Nu heet het: GLB-kennis voucher) Daarin introduceerde ik de regeling en bespraken we met de deelnemers of het maken van een duurzaam bedrijfsplan past bij hun vraagstukken. Vandaar dat we de webinar breder trekken: Wat wil ik en welke (financiële) ondersteuning heb ik nodig?

NB: Neem bijtijds contact op, mocht je overwegen een kennisvoucher aan te vragen voor mijn advies. Dan kunnen we afstemmen of ik je de juiste hulp kan bieden, voorafgaand aan de aanvraag. En samen beoordelen we dan of de bedrijfsplanvoucher, of de kleinere adviesvoucher, het meest geschikt is bij jouw vraag.

Je kan alleen gebruik maken van deze regeling als je samen werkt met één of meer agrarisch adviseurs, die gecertificeerd zijn in het BAS register.

Terugkijken: Is de voucher regeling iets voor jou?

.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

0
Would love your thoughts, please comment.x