Lekker Landschap – een alternatief voor voedselbos

Net als vroeger willen we weer naar landschappelijke beplantingen met een functie. Toen was het brandhout uit de hakhoutsingel, wilgentenen voor vlechtwerken of fruit uit eigen huisboomgaard. In deze tijd mogelijk een functie voor de kringloop op het eigen bedrijf of als aanvullende teelt voor de verkoop. Zo zorgen we dat het groen in ons landschap weer een functioneel wordt en minder afhankelijk is van subsidies.

Wilde kruiden productlijn Lekker LandschapFoto: Esmee Keuren

Onder het motto: Biodiversiteit moet je vermarkten” zijn in het project Lekker Landschap houdbare producten ontwikkelt van gemakkelijke wilde kruiden, die goed groeien in combinatie met bomen en struiken. Door deze aan te planten als heggen of houtsingels, verfraaien we het landschap, kan de boer wat bijverdienen en zorgen voor meer biodiversiteit. Bekijk hier de introductie webinar Lekker Landschap >>

Drinkbouillonhaag Utopia Eiland, Floriade Expo 2022 – Foto: Walter Jaaltink

Gratis werkboek Lekker Landschap

Een kleinschalig en lokaal product, dat het landschap mooier maakt en renderend is voor de boer, is zeker niet vanzelfsprekend. Dat vraagt om vernieuwing in de hele keten van teelt, oogst, verwerking en verkoop. Het werkboek neemt je mee in het maken van houdbare producten geteeld in lijnvormige landschapselementen. Op basis van drie jaar experimenteren in het project Lekker Landschap Kromme Rijn hebben we een werkboek opgesteld over alle aspecten in de keten van teelt, oogst, verwerking en verkoop, die nodig zijn om het tot een succes te maken. Zo kan je als geïnteresseerde boer, verwerker of collectief het concept grondig bestuderen en beginnersfouten vermijden.
Je kan het werkboek downloaden op de website van Lekkerlandschap>>

Meer informatie over het project lees je hier >>

Subscribe
Abonneren op
guest
2 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Willy van Casteren
Willy van Casteren
1 jaar geleden

Weer wat nieuws, een nieuwe hype, en weer subsidie. Een boer gaat echt niets kleinschaligs doen. En er is niet nieuws, alleen de subsidie. Jammer van die trends, terwijl het slechts duurt tot de volgende trend. Wij bestaan al 13 jaar om onze grond zonder plan, subsidie of wat ook. Omdat we geen plan hebben kunnen we alles. Met zo’n plan en subsidie kun je niets.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x