Hoe laat je natuur voor je werken – zelfs zonder eigen grond?

modderbadBuiten worden al jouw zintuigen geactiveerd. Wat je buiten beleeft, ervaar je intenser  dan een vergelijkbare belevenis in een binnenruimte.

Je ogen zijn wakker door steeds veranderend licht, je oren door veranderend geluiden, je neus door buitenlucht, je huid door wind, regen en zon. Als het buiten dan ook nog kwaliteit heeft, schoonheid, natuur, ruimte, rust, dan is de imprint nog sterker. Juist de combinatie van indrukken op alle zintuigen, versterken de ervaring en maken het moment memorabel.

Wil jij memorabele gesprekken voeren met jouw (potentiële) klanten?
Als coach wil je graag dat jouw klant zijn inzichten verankert en implementeert. Als jij een zakelijk voorstel doet, wil je graag dat deze opdrachtgever zich prettig verrast voelt.
Als ondernemer in het groen of op het platteland kun je dit mogelijk maken. Jij hebt immers buitenleven in overvloed? Jouw gastvrijheid kan rijkdom toevoegen. Hun samenwerking krijgt meer intensiteit, puur door jouw omgeving. Hoe je dat optimaal aanbiedt, hangt af van je doelgroep, dienstverlening en de boodschap van jouw bedrijf. Je kunt je voorstellen dat dienstverlening in gezondheid of ontspanning een andere invalshoek heeft, dan een zakelijke setting in dezelfde groene omgeving.

Context versus content

backyard-officeJouw dienstverlening is inhoud. Groene omgeving is deel van de context, het hoe. Hoe lever jij jouw dienst aan de klant. Hoe ervaart de klant jouw dienstverlening. Omgeving vormt samen met communicatie en service de context van jouw inhoud. Het is je visitekaartje, jouw branding. In alles klinkt jouw bedrijfsvisie door.
Voorbeeld: Een gezondheidscentrum is geloofwaardig met een vriendelijke en stralende receptioniste in een groene omgeving. Zij laat zien hoe jij kunt worden als je daar te gast bent. Als de plantjes staan te verpieteren geeft dat onbewust een andere boodschap over de geleverde zorg in dit centrum.

Hoe laat jij de groene omgeving voor je werken?
Ik ben benieuwd hoe jij het buitenleven laat werken voor jouw onderneming. Wat verwacht jij als je met je (potentiële) klant voor een buiten locatie kiest? Hoe serveer jij jouw groene locatie? Als jij het hieronder deelt, kunnen we er allemaal wat van leren. Samen kunnen we gasten en klanten meer waarde bieden in het groen. Goed voor de klant en goud voor onze klantenbinding.

Deel dit artikel
Ken je mensen in je omgeving die ook willen meepraten over dit onderwerp? Deel dit artikel met 1 druk op de knop met jouw:

  • Facebook-vrienden
  • Twitter-volgers
  • LinkedIn connecties
  • en bloglezers… 

Veel succes met jouw onderneming!
Eline van de Veen

 

, , , , , ,

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

0
Would love your thoughts, please comment.x