Hoe verdien je geld met een event – zelfs als het gratis is?

kennismaken Seats4silence

Op datingsites surfen ze rond. Ogen die je profielfoto kunnen uitkleden en hun eerste afspraak maken tussen de lakens. Alleen als het heel leuk was, vragen ze je naam.

Ik ben daar te verlegen voor, ondanks vele alleen gaande jaren. Ik wil een relatie opbouwen. Beginnen met kennis maken met een bakje koffie in het café. Misschien wel 3x. Dan pas uit eten. Daarna zien we wel verder.

Ik ben niet de enige. Nieuwe klanten denken er vaak net zo over. Nodig ze dus eerst eens uit op jouw mooie buitenlocatie – op jouw kosten.

Waarom zou ik iets gratis organiseren? Ik wil alleen maar mijn groepsruimte verhuren

Mieke van conferentiecentrum Samaya is er duidelijk over: “Telefonische acquisitie is lastig. Maar als mensen eenmaal binnen zijn geweest komen ze bijna altijd terug.” Voor locaties in het buitengebied geldt dat bijna altijd. Gevoelsmatig is je locatie ver weg voor je klant, maar als mensen zich thuis voelen komen ze graag bij je terug. Verdienen begint met delen.

Wie nodig ik uit?

Potentiële klanten natuurlijk.
Als je trainingsruimten verhuurt kun je je richten op de trainers die zelf groepen meebrengen. Als je studentengroepen ontvangt kies je voor docenten.

Wat bied ik dan aan?

Bedenk iets wat je doelgroep interesseert. Een inhoudelijk onderwerp of een activiteit in combinatie met netwerken in een ontspannen setting.

Maar ik heb niets te melden

Geen probleem. Je hebt vast wel één klant die past binnen je doelgroep. Zhij weet welke inhoud aantrekkelijk is en wil misschien wel mee organiseren. Samen kun je meer bieden en breder uitnodigen.

IMG-20150709-WA0035

Laat je inspireren

Hanke en Marloes organiseren 10 juli samen een kersenplukdag. Een leuke ontspannen activiteit waarbij je gelijk nieuwe mensen leert kennen. Hanke is de uitbater van S4s  Eethuis de Ster in de Kersentuin, Marloes organiseert rustvakanties onder de naam Marluz. Tijdens de koffie vertellen ze over hun aanbod.

Ik heb een hekel aan promotie

Hanke en Marloes nodigen hun potentiële klanten uit, die op hun mailinglijst staan. Voor Hanke zijn dat groepen die voor feesten of teambuilding bewuste catering willen in het groen. Voor Marloes zijn dat de geïnteresseerden in haar OOGSTweken in Portugal. In het najaar organiseert zij o.a. een Olijven plukweek en een plukweek Druiven, Vijgen en Amandelen.

Nog onbekende geïnteresseerden zijn misschien wel je toekomstige klanten. Deze kun je gratis bereiken via verschillende sociale media kanalen en met een beetje geluk via een regionale krant. Vraag je vrienden en collega’s  je posts te delen. Gebruik het Seats4silence / Seats2meet netwerk ook op die manier. Het is een kanaal van professionals dat open staat voor samenwerken.

Kortom

  • Organiseer iets gratis voor je doelgroep, zodat ze terugkomen
  • Organiseer het samen met een vaste klant of collega als je meer inhoud en bereik wilt
  • Kies voor een terugkerende co-work dag als je het eenvoudig wilt houden. Je biedt een kleine groep mensen een flexwerkplek
  • NIET VERGETEN: Zorg dat je een aantrekkelijke aanbieding presenteert tijdens je gratis event

event @seats4silence

En nu?

Bel direct de klant of collega die als eerste bij je opkomt om een afspraak te maken over dit idee.

 

 

 

, , , , , , ,

Subscribe
Abonneren op
guest
3 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Wouter Siteur
8 jaren geleden

Goed artikel! Laat mensen eerst op een laagdrempelige manier kennismaken voodat je ze wat gaat verkopen.

Betty
Betty
7 jaren geleden

Leuk artikel Eline. Leuk intro. Toevallig binnenkort 2 gratis hopoogstdagen. Ik ga nadenken of we handen en voeten kunnen geven over wat jij schrijft 🙂

3
0
Would love your thoughts, please comment.x