Eenvoudig ondernemen

Bij ondernemen op een groene locatie denk je al gauw aan grote investeringen in vastgoed en inrichting. Is dat wel terecht? Juist als je werkt met de kracht van de natuur, wil je die ook zo puur mogelijk ervaren. Als je durft te focussen op de ervaring die je wilt bieden, is er misschien minder nodig dan je denkt.

OMdenken

2.BSO

NME Spookbos Eemnes

Juist weinig voorzieningen versterken het pure gevoel van buiten zijn. De ervaringen die jij biedt in de natuur zijn zonder voorzieningen juist intenser en daarmee extra waardevol.

Je werkt met wat er is. De ervaring van het buiten zijn in de natuur, juist in verschillende weersomstandigheden. Een charmante schuilhut of eenvoudig afdak  ipv een fantastisch ingerichte ontvangstruimte. Ruimte voor stilte en niets doen ipv volgepakte dagprogramma’s, contact met planten en dieren die aanwezig zijn op locatie.
Of fysiek mogen werken in het groen, als ontspanning- of herstelprogramma. Als je het slim aanpakt, faciliteer je jouw klanten moeiteloos met dat wat er is.

Eenvoud maakt gelukkig

Als je bezig bent met wat je niet hebt, creëer je complexiteit en een drempel om te beginnen met ondernemen. Door een duur ideaalplaatje te maken, belemmer je jezelf in je vrijheid en creativiteit. Kijk hier naar deze TEDx talk   van een thaise Jon, die eenvoud in zijn leven heeft her ontdekt.

Levend voorbeeld

Britt in gras

Kinderboerderij Spookbos

Op NME en kinderboerderij het Spookbos is deze aanpak ook altijd de basis geweest. Met eenvoudige middelen effect creëren. Als geen ander weten zij dat kinderen zich vermaken met een emmertje water en zand, of een bakje wormen. En geen blijere bewoners in een verzorgingstehuis als daar een broedmachine staat en daar langzaam kuikentjes uit het ei komen. Of als de ouderen een middagje lekker zitten te kijken naar dieren en kinderen op de kinderboerderij. Zij maken het mogelijk. Hoe eenvoudig en puur kan het zijn?

En vertaalt naar hun onderneming zijn de investeringen beperkt tot een eenvoudige basis. Met flexibele inrichting nog multifunctioneel ook.

Jouw idee?

Kun je je nu al voorstellen dat eenvoudig ondernemen kan, juist als je graag buiten werkt?  Ik ben heel benieuwd naar jullie ideeën nav dit artikel. Deel jouw reactie hieronder, zodat we elkaar inspireren.

Succes met de realisatie van jouw eigen droom!
Eline

, ,

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

0
Would love your thoughts, please comment.x