Seats4silence in ervaringseconomie

Moordend is de concurrentie voor buiten locaties. Er zijn mogelijkheden in overvloed en steeds meer mensen delen hun bijzondere locatie voor outdoor vergaderen. Kijk maar eens naar groeiende marktplaatsen als www.buitenbusiness.nl, www.andersvergaderen.nl, www.trainingslocatie.nl.

Meerwaarde genoeg?

afb society 3.0Natuurlijk biedt Seats4silence meerwaarde dankzij de persoonlijke kleinschaligheid, verbinding met het kennisnetwerk van Seats2meet.com en het waarderen en benutten van sociaal kapitaal in ons experimenteren met het verdienmodel. Mijn vraag is: is dat genoeg? Kan dat concept sterk genoeg worden om werkelijk een succes te worden?

Ervaring verkopen?

Om meer te kunnen zijn dan een marktplaats willen we met Seats4silence bijzondere outdoor ervaringen bieden. Dat is meer dan een mooie ruimte verhuren met een goede service. Het is de volgende ontwikkeling in de economie. Het wordt wel ervaringseconomie of beleveniseconomie genoemd: Starbucks verkoopt geen koffie maar een koffie ervaring.

vlinder transformatieDe volgende stap: “De klant is zelf het product, de klant wil een ervaring die hem op een af andere manier beter maakt, zich beter laat voelen, of beter laat functioneren”. Transformatie van het ik, een levens veranderende ervaring, kun je verkopen. Ook de sportschool, psycholoog of business school verkoopt transformatie. Zij verkopen geen producten of diensten, maar een nieuw zelf. Lees ook de uitleg van Ronald van den Hoff in Society 3.0.

Ervaringen die mensen raken en veranderen, kun je ook creëren op jouw groene locatie.

  • Laat de reis deel uitmaken van een bijzondere ervaring in plaats van een drempel.
  • Benut de overvloed van verhalen en voorzieningen in jouw omgeving en kijk verder dan je het erf.
  • Zorg dat de grens tussen werken en ontspannen verdwijnt en daarmee de tijd. Flow door slow!

spelen in grasNu jij: Samen creëren

  • Wat heb jij met je groene locatie meer te bieden naast de mooie buitenstoel of ontmoetingsruimte in het groen?
  • Of wat kan jij als dienstverlener toevoegen aan onze mooie plekken?

Geef je reactie hieronder zodat we elkaar inspireren om nieuwe ervaringen te creëren.

, , , ,

4 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Julia Arnscheidt
9 jaren geleden

Ik werk zelf op Schiermonnikoog waar het strand en de duinen als decor en kennisbron dienen voor coachings- en trainingstrajecten in persoonlijke ontwikkeling (leiderschap) en mindfulness.
Het is mijn missie om met name kwetsbare ouders te ondersteunen en versterken. Als ik dat ook op andere locaties in Nederland kan doen, sta ik er uiteraard voor open.

Diana Hofs
9 jaren geleden

Leuk! Dit past helemaal bij hetgeen we doen. In de afgelopen jaren hebben we meer dan 300 unieke buitenlocaties verzameld op onze website. Op al deze locaties kunnen onze bijzondere buiten-activiteiten verzorgd worden. Deze activiteiten worden veelal in eigen beheer ontwikkeld en kunnen ingezet worden als vergaderbreak of teambuilding op de buitenlocaties van BuitenBusiness. Locaties en activiteiten vormen tesamen een vruchtbare voedingsbodem voor iedere zakelijke bijeenkomst.
We zijn benieuwd welke bijzondere outdoor ervaringen en locaties jullie aanbieden? Wellicht kunnen we hierin wat voor elkaar betekenen? Bekijk hier een filmpje wie we zijn en wat we doen: https://youtu.be/gI-7gaCjAJE